Feb 25, 2010

cokelat dan bunga, cookies dan roti jala.

By julie"anne at 3:37 AM
 Though they are sweets and flower, and the title is cokelat dan bunga, I think it's ok since orang terengganu call sweets cokelat.

This is a song sang by a kid from Idola Kecil 2.



Origami bunga sangat susah utk dibentuk..hopefully ia nampak seperti sekuntum bunga ros yang baru ingin berkembang..

oat cookies.




I don't have the alat nak buat roti jala itu, then I just used my piping bag..

Feb 18, 2010

Pisau cukur Papadom

By julie"anne at 9:53 AM
Okeh..dah gila nak review films je. Cuti la katakan..dah la xde xtvt..nonton je la ye, bapak2 ibuk2.. huuu..

I've been wanting to do this since long before. But last time I was so busy with exams. Students' life is really hectic and demanding, you know.. :p. And today I re-watched Pisau Cukur and decided to write a review on it. 

I am now comparing Pisau Cukur and the most-award-winning Film in the 22nd Film Festival, Papadom. And until now, I don't still get it, in which part Papadom can be said as a good film. For me it's totally overrated! Hope I won't be charged for saying this, since the film has stopped being shown at local cinemas, hasn't it?

So far, i can say, Pisau Cukur is among the best Malay films I've seen. In what way? Firstly, of course the shooting technic. The picture is a crucial part of a film. Even on youtube we still want to view in HQ, aite? It's the first thing I noticed when I saw the movie. It is as good as, or even better than that of Kabir Bhatia's. I don't say his movies are not good. In fact I just made a good review on one of his films. But the sephia effect or what-ever-you-call-the-gloomy-effect makes his films look old. Though it helps to enhance the mood, but I don't really like it. Whatever... Padahal nak compare filem papadom dengan pisau cukur, tapi masuk filem lain..suke sangat lari dr topik..patut pn herr Jäger sek xpuas hati je..wekkkk...

Secondly, eh actually, ni yg first. It's Fazura..haha.. I like her. So I heart her films too..haha.. She is sooooo adorable, and that character suits her so much. And all actors played their parts very well, and there's no stupid extra, yang berdiri macam pak guard kat prague or act foolish and stiff.

Thirdly, not that bad dubbing technic. Better than any movie by either the Prof-you-know-who, or any other Malay Filmmaker, or even Afdlin. Mostly, film melayu akan bunyi macam film Hong Kong alih bahasa Mandarin. Tapi Pisau Cukur doesn't have the Mandarin-dubbed-effect.

I'm still looking for a part, that I can tell Papadom is at least just slightly better than Pisau Cukur, which is actually, none. Sigh.. The fact that the film is about the love of a father to his only child, which is supposedly  very touching, doesn't help at all. And the supposedly funny parts are not really funny as well. Long sigh... Tapi dulu xhabis2 si Afdlin promote Papadom, as if it's the best film ever, just like Herr Jäger claims that his Online-Kurs, der beste Kurs ever! Ever! chittt!! Self proclaim!

All in all, Pisau cukur memang terbaik utk tontonan ringan yang tidak membebankan otak. Howbeit it doesn't carry heavy messages, it is still very entertaining. Ich würde euch gerne den Film Pisau Cukur weiterempfehlen, da er echt gut ist!

Feb 16, 2010

കീബത്യന്‍ സിന്റ -> keabadian cinta

By julie"anne at 2:09 PM
Sebab cerita Kabir Bhatia, terpaksa guna font tamil..haha..Racist!!pbbbtttt... :p was aired on astro citra last V's day.



Cerita-cerita Kabir Bhatia ni rasa-rasanya sama je style nya. Basic concept lebih kurang macam filem Cinta. Lebih kurang sama pun sebaldi gak la airmata meleleh. When love makes things happen, why are there always obstacles to it? It is so ironic. You have to learn to take the bitter with the sweet. In this telemovie, there are some common issues such as different cultures, races, religions, ages, and so on. These differences are the obstacles we have to overcome, which are rather easy, I would say. Yeah, of course they come with few sacrifices, if you are willing to.

But what about a blind and a deaf? How will they survive the cruel world? In what way does love make it happen?

This Telefilm is for you, who also like:
  • cinta
  • sepi
Recommend this to Yunyun (I know you will like it) and Shida (yang sedang sangap, if you haven't seen it).
Ching, spread the love to jack, he might love it. ;)~~

More updates are coming soon. I'm trying to upload this on youtube. I was up all night making the subtitle. Tired T_T

Feb 15, 2010

kakak saya anggur

By julie"anne at 7:54 PM

Kakak ipar saya anggur, abang saya oren, adik saya epal, mak saya betik, ayah saya pisang. Kami keluarga buah-buahan. Oh ye, saya strawberry.:)


 Keluarga makcik ini mungkin keluarga ikan pula. Contohnya seperti ikan keli, ikan talapia, ikan haruan dan ikan air tawar yang lain..

Haha.. Memanglah translatornya orang cina. such mistakes can still be accepted. Tapi mereka xde editor ke?


PS:

Apa yang ingin dikatakan oleh pemuda itu ialah, kakak ipar saya sedang menganggur (tiada pekerjaan), bla3..

Makcik: Kelinya:  (mungkin geli hati) - sepatutnya: lawaknya.

Feb 13, 2010

just the girl next door

By julie"anne at 7:11 AM


This is the montage from The Good Old Days the series. I've been searching for this drama these days and stumbled upon them on youtube just now. Unfortunately, episodes 1-29 are missing. Used to watch this when I was a kid. I liked Chinese dramas when I was younger.

One thing I notice, sometimes I tend to like the second heroine more than the heroine herself. When most people show their favoritism towards the first lady, I always feel pity for the second role, especially when she is just as nice as the leading actress, or she is being compared with the heroine, who potrays the f***ing perfect characters. WTF? Well, we should all try not to be so judgmental, shouldn't we? And yes, the heroine is of course the protagonist, a person with fine character, shows good behavior. But don't forget, nobody's perfect. The second heroine might be as good. But we sometimes don't see it, or are just so ignorant, because for us, she's just another girl next door, who ends up sacrificing herself for the so-called heroine's happiness, just because it's the rule. Yes, the law of life. One has to be the center of attention, while others are just some people, who are just not that important. Is that really so? Can the main characters stand alone. I'm not sure about that. I guess not.

If you ever see Nur Kasih, you will all say Nur Amina is the best girl.  But have you all ever thought about Katrina being the victim? And Sarah is never good enough for Aidil. So you think he's a good guy and deserves the best for him? What makes you so sure that Siti Sarah can never be able to meet his match? Think about it.

Don't judge a book by its cover. Don't you ever judge!

Feb 10, 2010

piggy in blanket and mi goreng

By julie"anne at 10:17 AM


oh, bukan babi ye..nama je piggy.. sebab comel cam piglet..erkk!!!



mi goreng kegemaran yu


Winterschlussverkauf - jualan akhir musim sejuk.

By julie"anne at 8:44 AM
Alhamdulillah.. Semua berlalu dengan sempurna. Paper yg perlu lulus dah lulus, yg xperlu pn dh lulus. yang xlulus pn ade.. Tapi xpe la.. bukan rezeki.. Note pn macam cocktail.. 2 3 4 5.. semua ada.. 1 je xde..hishhh.. kecewa gak Systemtheorie xdpt 2..tapi cukup la tuh..huuuu.. sebagai reward yu belanje!! hihi. thanx yuuuuu. Harap dapat la keje kat tempat yg cikgu Karl empfehlen.. Malas dh nak pk lg.. huuuu..



 


the free gift

penatnya jalan2..tapi best. murah betul rezeki kali ni. seme nk belanja KFC. thanx guys. congratulations gak la lulus xm. :)


Deine,

Feb 5, 2010

Long Update. Pheww~~

By julie"anne at 6:55 AM
secara tak rasminya tamat lah exam aku..sbb aku dh mls nk perah otak utk paper esok yang aku sure aku akan end up dengan kekecewaan.

byk perkara aku x update. Contohnya

  1. kes kemangkatan Sultan Johor, which aku xterasa sangat mungkin sebab utamanya aku takde kat Johor skrg. Banyak la mulut2 sumbang yg mempertikaikan adat istiadat or upacara pengebumian yg dapat coverage media. Dah dia sultan, mesti la kasik heboh semua rakyat jelata. hape la. Tapi aku xberkabung pn. Busy with exams katenye. Haha. Kes ini adalah kes sensitif sebenarnya; melibatkan sensitivity org Melayu. So, aku xberani nk komen lbh2.
  2. Kes Perang 3 segi Fahrin Ahmad, Linda Onn and Scha Alyahya, yang bg aku xla penting sgt. Cuma dh kalo baca blog hiburan mesti ade berita ni, jadi secara xlangsung  aku follow la crt dorg ni. Sbnrnya bukan la perang 3 segi sgt. It is about Fahrin Ahmad and his exes, yang mana after the break-up, the exes pair up making statements yg boleh tarnish Fahrin's name. Wonder if this will happen to Brad Pitt. But since Jolie and Aniston don't really have such good relationship,  I don't think Brad Pitt needs to be extra careful.. hihi. Moral of the story, jangan biarkan exes anda berkawan rapat antara satu sama lain (I see yu's motive here..HAHA). And Awal xsepatutnya masuk campur, since sebenarnya pada pandangan aku dia la org first yg keluarkan statement about Fahrin being such a bully or women hitter. Sebab sebenarnya Awal xpuas ati bila wartawan Melodi tanya Fahrin about his break-up dengan Scha and mengaitkan Awal, Fahrin xberkata apa2 seperti mengiyakan spekulasi waratawan itu. Awal sepatutnya stay cool. hurmm. Awal ni macam si C. (entry : A, B and C) oh, aku benci si batu api..huhu
  3. kes 3 ni mmg sangat sensitif. Kalo zaman dlu blh menyebabkan perang kaum ni. Peristiwa 13 may mungkin berulang. huhu. Setiap org ada pandangan sendiri, tapi jangan ikut perasaan. Guna akal. Islam sebenarnya xmelarang umat agama lain menggunakan nama Allah. Kan ke kita org Islam semua berfahaman Monotheism; percaya pada tuhan yang satu. Maksud aku kalo kita sebut god pn mmg maksud Allah, bila sebut Allah, kita maksudkan tuhan, the one and only god we worship. So bila kita melarang org lain menggunakan nama Allah itu umapama kita menidakkan konsep ketuhanan yg diajar Islam; tuhan itu satu, dan seperti mengiyakan ada Tuhan lain untuk penganut agama lain. Kan dah terpesong tu. So sila mengucap syahadah semula. huhu. Dan dalam ajaran Islam, yang aku masih ingat cikgu sekolah agama aku cerita dulu, masa perang dulu, ada golongan2 yang tak boleh di serang; antaranya kanak2, wanita dan org yang berlindung di rumah ibadat. Apetah lagi untuk memusnahkan tempat ibadat. hurmm. Untukmu agamamu dan untukku agamaku (Al Kafirun). Dan tuhan itu hanya satu.
  4. Kes politik. DSAI dan Saiful Bahari. hurmm.. Xfaham. contoh ayat perogol modern:"Oh, saya nk rogol awak ni, awak g mandi dulu..pasni kita boleh la tuutttt... saya tunggu atas katil ye." *speechless* Nasib baik Parents aku bukan hooligan mana2 parti politik. Tiap kali Cikjah sebelah rumah yg mmg pro BN berhujah mama diamkan aje. "Anak ko yg belajar jauh2 tu sape yang hantar?" kate makcik tu kepada mama, mungkin pada pandangannya kalo PR yang tadbir dia akan masih duduk dalam hutan atas pokok. Aku? masih memilih. Tak daftar pengundi lagi. hu~~
Related Posts with Thumbnails
 

julie"anne Copyright © 2006-2030 julie"anne Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez