Showing posts with label kwn. Show all posts
Showing posts with label kwn. Show all posts

Mar 2, 2011

loop - it's never-ending

By julie"anne at 3:24 AM
Pada satu masa dulu Wanita A selalu mengadu kepada Wanita B....

A: Aku sedih la..orang lain yang kawen kendian lg dr aku dah mengandung.. Orang pun asek tanya-tanya dah.. Tensen aku..Kadang aku sampai menangis sedih.

B: Sabar je la.. blm rejeki ko lg.. Biar la orang-orang nak kata apa pun.. Lantak la, asalkan ko bahagia.

Beberapa bulan kemudian, setelah Wanita A disahkan mengandung.

A: Ko taknak kawen ke ngan BF ko tu?

B: Nak.. Ade ke taknak.. Tapi nanti-nanti la.. Mak aku tak kasik lagi.. Masih belajar..

A: Kalo aku dah kawen dh.. Aku tanya laki aku pun kalo kat situasi ko kitorang pun kawen.

B: Itu ko, mak ko bagi kut. Mak aku tak bagi lagi. Lain la kalo BF aku dh keje kut. Tu pun kut je.. Mak aku still tak bagi aku rasa..huhu.

A: Ala kawen je la. Ko cakap la kat mak ko.

B: Ape kate ko cakapkan. Sebab aku dah cakap dah. Tu aku tau mak aku tak bagi. Mungkin kalau ko yang sampaikan terbukak hati mak aku kut.

A: Ala ko cakap la sendiri.

(Perbualan selanjutnya masih berkisarkan isu nak kawen tapi mak tak bagi dan perbualan ini bukan sekali saja berlangsung. Tiap kali chat pasti keluar topik ini. Dan harusla dengan ayat yang sama juga dijawab. Sehinggalah pada suatu hari...)

B: Ko ingat tak perasaan ko masa ko belum mengandung dulu? Yang orang dok tanya-tanya tu?

A: Nape? Ko rasa macam tu ke? hehehe.

it's a vicious cycle.

xoxo, me

Feb 28, 2011

f.r.i.e.n.d.s

By julie"anne at 2:10 AM
It's nothing about my all time fav series, but rather about another recent favourite one, starring courtney cox and the rest of cul de sac crew.

So I had a rerun of Cougar Town this weekend. I love this show because I don't think I have what they have. They are friends for life, which I have been longing for all this time. I guess I have friends, but not the true ones.

I hadn't been spending as much time on facebook as I did before. That place can't be more hateful and scarier than ever. Yes I hate that all my friends are turning their backs on me, yet I am scared of losing them.

I hate that my friends are walking away, when I try to keep them by my side. I hate that my friends are poking each other but not me. I hate that the person I hate the most comments on my friends wall posts, and even more mad when my friends do on hers. I feel betrayed.

Eventhough Ellie and Laurie don't get along very well, they team up to trash Shana, when she picks on Jules. See, I want a friend like that. I want a friend who blindly hates people who hurt me. But then we ain't bimbos from Highschool. I am sure my friends are all grown ups and matured enough to choose whoever they want to befriend with. I am thankful if they choose me, but when they do, I hope they won't betray me. That's how things work with me. Yes, I am selfish and complicated like that. This is the actual me. I would rather end up being alone than being betrayed by my friends. It happened once, and only once will I let that happen. And that person is no longer a friend no more.

Until I find a person I can trust wholeheartedly besides yu, I think I will keep my windows shut. You may knock on them once in a while, and maybe I will peek to see who's knocking. It will take time till I re-open them again, I guess.

This is my childish rambling.

Deine,

Jan 8, 2011

Cakap tak serupa bikin

By julie"anne at 8:48 AM
Saya ade kawan yang suka gurau-gurau.. Dia biasa la kan gurau2 kasar dengan saya..(read: kutuk2 n komen2 negatif) Saya tau dia gurau...So, takde la nak kecik hati bagai..Selalu la cerita-ceritu-ceriti kan..So dia pn selalu cakap saya emo..Walaupun saya tau dia pun emo, tapi saya xsuke nak komen-komen orang ni..Biasa saya cakap belakang je (dengan yu) haha..Pastu yu tensen bila saya jadi tensen and marah jangan chat lg ngan orang tu atau jangan citer lg kat dia pasal perkara yg berkaitan (T.T) Tak kisah la. Saya tetap buat perkara yang sama(sigh)

Saya adalah tidak suka orang add sebarang di fb..Kawan saya kata, 'xpe la..ramai-ramai akan doakan ko kalo jadi pape nnt.' Betul ke? Setiap kali saya update status saya demam(ye, saya lemah, selalu jatuh sakit), dia akan kate bagus la..terhapus dosa kecil..Which is fine actually..Tapi mana doanye, yg semoga cepat sembuh ke, get well soon ke kan..So, kalo kawan baik pn xdoakan, apetah lg stranger yg di'add' secara membabi buta.huuhuuu...

Satu hari dia update status rindu anak dia (note: dia baru abes cuti bersalin..that's why). Keesokkannya pun dia update status yang sama with exactly the same words.. Pastu saya komen 'semalam dh rindu.' Pastu dia reply 'hari-hari pun rindu'. Pastu saya pun reply la balik'pastu hari2 ko update status sama la? so esok aku tau ko nak update ape..lol!'(lol adalah indicates yang saya bergurau kerana saya faham situasi beliau) Pastu xsemena-mena dia emo.. Pastu kakipar dia padankan muka saya(#*?%)

Saya ingat dia tak apa-apa.. Sampai la beberapa hari ni, saya sedar, lama dia xcontact saya. Berbulan gak la. Kalau tak dulu, merajuk ngan laki dia pn sms saya soh kejut laki dia teman dia p toilet(?) Pastu saya cuba buat status kontroversi, untuk menarik minat dia.. Mmg dia lepas emo gila2 kat saya.. Betul la.. Dia merajuk sebab hal itu..lerr.. Dia yang dok kutuk saya selama ni, walopun saya emo, saya still faham, yang dia gurau.. Saya pun gurau.. Nape dia yang kununnya tak emo tak boleh faham?

Satu hari dia update status pasal rumate seseorang yang malas.. Dia kata kalo dia la, lama dh dia sound.. Tiba-tiba saya teringat, dengan bantuan yu(haha), 'bukan ke dulu dia dok ngadu domba kat yu pasal rumet dia yang pemalas tu?' kata yu terhadap saya..oh ye..betul..nape dulu dia xsound direkt je? sedangkan saya dah banyak kali suruh dia berbuat demikian..

Manusia kan.. Boleh je cakap itu ini.. Padahal the next time, dia tiba-tiba cakap sesuatu yang totally bertentangan dengan kata-kata dia sendiri satu ketika dulu.. So, kita kalo bercakap menggunakan emosi memang begitu ye...

Kawan saya itu cuma salah satu contoh je.. Ramai yang macam tu.. Yang cakap depan lain, tulis kat blog lain..haha.. Dulu cakap cuma boleh pakai certain produk je utk muka dia.. Sekali tanya sekali lg, dah tak main dh produk kampungan tu.. Guna yang beli kat pharmacies pulak.. Saya pun mungkin pernah buat begitu, jadi maafkan saya..kerana saya EMO, saya OK.(Stail AzmanIsmail) tibe-tibe..haha

PS: Saya dah berbaik-baik kut ngan kawan saya itu.. tak apa la, saya beralah dan minta maaf.. memang salah saya pun to begin with.. tak sedap gaduh lama-lama dengan kawan baik.. huuuuu~~

Deine,

May 3, 2010

bile nanges kena pakai spek mate itam.

By julie"anne at 3:02 PM
haha..It's been about half an hour ago I opened the browser to post a new entry. But then I forgot, what I was going to tell..haha..Lame me. 


 My-not-so-new-anymore-sunglasses has broken into pieces. I was so speechless back then. Tak sampai sebulan beli dah patah.


So when we went to Frankfurt last week to collect my passport, we visited Wertheim Village on the way home once again..


Terpakse beli baru..lol!


A real good friend of mine left me again. Gosh! it's so hard to act cool. Someone said we were too emotional.. Of course we were! Especially when it came to someone so dear. It wasn't about some insignificant people, who just said hi or even only shook head when bumped into. We were the legend. We created history. Who says a boy and a girl can never be just friends? Well, it's indeed true. We're not 'just' friends. We are the best of friends. 

p.s.:Wish you all the best!

xoxo.

Dec 20, 2009

-16C : air pun dah beku

By julie"anne at 4:13 AM


I'm not complaining or denying the power of god. But it is too cold especially when the heater doesn't work. But still, I'm grateful for what I already have.

I'm missing my friends right now.  Rindu nk bonceng motor ngan siah. Rindu ngan bising hiruk pikuk nut, lynn, mai, sab n shiqin. Rindu nk jalan2 n enjoy ngan lyd. Rindu nk ckp2 ngan shida, dengar dia ngomel2 about this and that. Rindu those three girls, ching, cheng and jun yg sllu crushed my house whenever they liked. Siap 5x tulis perkataan rindu xtermasuk missing. huu

Xbnyak kawan rupanye aku ni.. Siap leh wat list lg..huhu

Free Signature Generator

Nov 13, 2009

roti naan ke tu?

By julie"anne at 6:51 AM

memperkenalkan roti naan xberapa nak jadi..n my fave ever special chicken curry, by yu..


oh, katak ini sudah bosan..sebosan tuan dia..


hurmm.. I just don't have any idea right now.. That's why in my previous entries there were only pictures, pictures and pictures.. But then a picture is worth 1000 words, ain't it? Maybe it's enough to only post some pictures on the blog.. Maybe they could tell better stories than i ever did..hihi..

Oh ya, an acquaintance of mine is admitted to ICU for bacteria infection. She is believed to be infected in Malaysia. I cant really tell her situation right now, for i haven't visited her yet and am not so sure if i have the chance to do so. But let's pray for her. May she recover quickly and be blessed by blooming health. Amin!

Aug 14, 2009

breaking fast

By julie"anne at 9:17 AM


p/s: bila aku lbh percaya kepada org bukan muslim berbanding muslim yg kununnya muslimah sejati, berperwatakan mulia, menutup aurat, tetapi hanya sekadar menunjuk2, aku xmenyesal kehilangan org begitu di sekeliling aku.. because making new friends is never this fun!
we just have to respect one another to live in peace. and i dont need people like you to be happy.

Aug 12, 2009

Paint Brush

By julie"anne at 3:31 AM
I keep my paint brush with me
Wherever I may go,
In case I need to cover up
So the real me doesn't show.
I'm so afraid to show you me,
Afraid of what you'll do - that
You might laugh or say mean things.
I'm afraid I might lose you.

I'd like to remove all my paint coats
To show you the real, true me,
But I want you to try and understand,
I need you to accept what you see.
So if you'll be patient and close your eyes,
I'll strip off all my coats real slow.
Please understand how much it hurts
To let the real me show.

Now my coats are all stripped off.
I feel naked, bare and cold,
And if you still love me with all that you see,
You are my friend, pure as gold.
I need to save my paint brush, though,
And hold it in my hand,
I want to keep it handy
In case someone doesn't understand.
So please protect me, my dear friend
And thanks for loving me true,
But please let me keep my paint brush with me
Until I love me, too.

By Davd, Wizard of Oz

Jun 12, 2009

it's a holiday..ooo..such a holy day!

By julie"anne at 1:35 AM
oo.. rini cuti.. Fronleichnam katenye..jgn tny ape tu (ade org nk tny ke?), sebab kalo tny dak jemen pn dorg xconfirm tau..yg dorg tau hari ni public holiday..

oo..lama xapdet nampak..hamboi3..hemoh3..

selepas pulang dr bercuti pfingsten, bnyak benda yg perlu dibuat..homework bertimbun2.. blm lagi kerja system theorie yg dihantar beberapa minggu slps dateline..nasib baik dpt cikgu baik hati..

oo ye, malas nk upload gambar bercuti..bnyak sangat..kalo nk tengok sebahagian drpdnye blh tgk kat fb je..

balik dr cuti ade event anjuran international office..asian night katenye.. majlis ini dijayakn oleh Austauschstudenten. hanya 3 negara yg mengambil bhgian..korea, vietnam dan malaysia..they did a great job presenting malaysia..sampaikan ms tgk presentation itu ade timbul sedikit rasa bangga dan tb2 homesick dan nak balik mesia dengan kadar yang segera..

o ya xdilupai, aktiviti bersama kawan2 ke muzium..what to say..well, nasib baik singgit je..huhu


sekarang cuaca xmenentu..kadang2 panas, kadang hujan, kadang siap angin ribut..bila panas2 bnyak la org beridai kat taman2..sampaikan haiwan peliharaan aku pn sibuk nak join..sbb xnak kecewakan mereka, aku pn bg can la..

pinkps2: oo shida..aku rindu kamu..if you read this, please rindu aku juga..haha

Feb 10, 2009

being a lousy shopaholic?

By julie"anne at 3:18 PM
it was me, who originaly bought the book. i bought even 2; confession of a shopaholic and shopaholic and baby. and by now, yu has just finished the first book. wtf?

i am now idly lazy at home, can't find anything interesting to do except facebooking, which i am still new and fresh with. then i would find it boring me for a while. i stop. after a while i start browsing it again. and the loop goes around. sigh.

this winter break is the coldest break ever. cold here means nothing with no money, no activity, no travelling, no nothing! i could even find no feeling in me. exception to boredom, which i think i have to get used to at least till yu finishes his work. tskk.

oh, thank God i have yu.but yu is not always there. meanwhile i fill my lousy, lousy time by doing thing lousily.
______________________________________




dear world, say hello to nadhirah binti matnan.
i would love to offer my congrats to kakjimah for her first cute small tiny little baby, nadhirah.

girl, grow up well, and call me kakak :)

Dec 19, 2007

kwn

By julie"anne at 2:55 PM
Related Posts with Thumbnails
 

julie"anne Copyright © 2006-2030 julie"anne Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez